četrtek, 04. september 2014



POLPETE IZ BUČ, KORUZNE MOKE IN SEZAMA




Sem poizkusila tole naredit in je izpadlo zalo, zelo fajn. Sama nisem nek ljubitelj bučk, okus se mi zdi presladek in voden, če je kuhana je pa sploh katastrofa. Pa sem dobila bučke in potem jih z veseljem pripravim. Pa sem razmišljala, koruzna moka, ki gre itak na sladko, pa sezam zdraven. Mmmm. No, nastala je prav zanimiva kombinacija. Še moja 9-letnica je jedla, pa so otroci skeptični do vsega "novega in drugačnega". Je poizkusila in okus je prevladal. :)

fino mleta koruzna moka (dobi se v specializiranih trgovinah)
riževo mleko
sol
nekaj žlic sezama

na kocke narezana bučka

Koruzno moko, sol, sezam in riževo mleko zmešamo v maso, ki naj bo tako gosta, kot za šmorn. Vanjo stresemo na kocke narezano bučko in dobro premešamo. V ponvi segrejemo nekaj olja in vanj z žlico polagamo majhne polpetke. Pečemo na na preveč odprtem ognju. Počakamo, da se prepečejo na eni strani, jih obrnemo in pečemo še ne drugi strani. Ponudimo s solato ali s prilogo. 













Ni komentarjev:

Objavite komentar