Ker je vroče, jabolka venijo. Spet jih je bilo nekaj, za porabit. In ker je vroče, se naredi jabolčno čežano in se jo ohladi v hladilniku, okrasi s smetano in voila, super sladica, : )
HLADNA JABOLČNA ČEŽANA S SMETANO
4 - 5 jabolk
sok dveh limon
sladkor/ali fruktoza po okusu
cimet po okusu
sladka smetana za okras
Jabolka očistimo, olupimol, izkoščičimo in narežemo na koščke. Popražimo jih v ponvi, z dodatkom soka dveh limon, sladkor ali fruktozo dodamo po okusu, enako cimet. Dolijemo vodo, kuhljamo in postopoma dušimo do mehkega, da voda povre. (Sama v čežano nikoli ne dodajam masla, ker se mi zdi povsem nepotrebno). Ohladimo, nadevamo v kozarce, postavimo za uro do dve v hladilnik, okrasimo s sladko smetano in postrežemo.
Jabolka, limoni sok, cimet...
Dodamo sladkor ali fruktozo...
kuhljamo in dušimo z dodatkom vode... Do mehkega...
Takole zgleda čežana...
: )
Ohladimo, nadevamo v kozarce, dodamo smetano...
Ni komentarjev:
Objavite komentar