sreda, 11. maj 2011

Melancani v testeni srajčki

 

MELANCANI V TESTENI SRAJČKI 4 osebe

 

2 melancana

Testo: 

300 g moke

3 žlice olja

sol

3 dl mleka

1 jajce

 

olje za peko

 

Melancane očistimo osušimo in narežemo na kolobarje. Z metlico zmešamo moko, jajca, mleko, olje in sol, da dobimo redko testo. Rezine melancan pomakamo v testo in jih popečemo v dobro naoljeni ponvi z obeh strani. Odcedimo na prtičku. Melancani so odlični kot samostojna jed, kot priloga ali pa kot nadev za lazanjo. Postrežemo jih lahko s solato, ali pa z kakšno drugo zelenjavno prilogo.

 

Zmešamo moko, jajce, mleko, olje in sol...

Dsc_00032

Takole...

Dsc_00055

Melancani...

Dsc_00091

Narežemo jih na rezine...

Dsc_00112

Pomočimo v testo...

Dsc_00154

In pečemo v ponvi...

Dsc_00164

Z obeh strani...

Dsc_00175

Takole...

Dsc_00223

 

Dsc_00252

 

Dsc_00301

 

Dsc_00371

 

Dsc_00324

 

Dsc_00441

 

Dsc_00522


 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar