To je moj prvi post na blog. Zakaj sem se opogumila in pričela pisati? Hm, več razlogov je, glede na aktivnost na FB in odzive, kar se tiče kuharije in nasploh fotografij, potrebujem malček več prostora za pisanje. Aja, tukaj lahko napišem celo recept, brez da bi ga morala milijonkrat kopirati pod fotografije ali pa ljudem na zasebne naslove. In malce bolj opišem morda doživljanje, dojemanje in opazovanje tistega, kar se dogaja okoli mene. Obljubim, ne bom kopirala raznih postopkov z drugih forumov, blogov in podobnega, da bi imela večjo gledanost, razen, če bo kaj resnično izjemnega in povezano z menoj. : ) Vsebina bo izključno moj oseben pogled na dogajanja in dogodke.
*Da omenim še to, da so lepe barve ozadij, kar je meni, kot velikemu vizualcu in estetu izredno pomembno, : ) Lets get started, : )
Včeraj sva se napotila na, kot že dobro znano in vedno, na Kras, natančneje v Sežano, po stari cesti, kajpada, mimo Planinskega polja. Ta pot mi je vedno všeč, ko se pogled razprostre na širno obzorje vode, tisto modrino, rjasto barvo drevja, zeleno travo za dodatek in protiutež. Krasno je, ustavljam se, fotografiram in tako na poti mimogrede izgubim dve uri.
Ker pa sem v petek zvečer pekla nekakšen kolač, z dodatkom domačih arancinov, ( o tem kdaj drugič), bom kar tu napisala recept ki je prirejen s knjige: Zlata knjiga - čokolada, založba Meander:
Čokoladni kolač z arancini:
1 jajce
150 g trsnega sladkorja
Jajce penasto vmešamo s sladkorjem.
250 g temne čokolade
125 g masla
Oboje raztopimo na zelo majhnem ognju, ohladimo do mlačnega. Čokoladno zmes vmešamo v jajčno in dodamo:
180 g bele moke
1 žlička pecilnega praška
pol skodelice mletih mandljev
3 velike žlice arancinov (kandirane lupinice citrusov v sladkorju)
Dobro premešamo in vlijemo v pomaščen pekač, lahko za srnin hrbet, šarkelj... Pečemo na 180* c, koliko časa pa jaz nikoli ne vem, ker gledam in na koncu preverim z leseno palčko. Torej, malce opazovat, kaj se dogaja.
Rumova krema:
1 rumenjak
pol kozarčka sladke smetane
2 žlički kakava v prahu
3 žlice ruma
3 žlice sladkorja v prahu
2 žlici sladkorja
2 žlici gustina
Ni komentarjev:
Objavite komentar