MANDLJEVI ROGLJIČKI S KAKAVOM
200 g mletih mandljev
350 g moke
220 g masla (sobne temperature)
2 jajci
ščep soli
150 g sladkorja
3 žlice kakava v prahu
steklenička vanilijeve esence
mlet sladkor za posip
Sestavine najlažje z roko zmešamo v testo za piškote. V dlani za oreh veliko kroglico povaljamo in oblikujemo rogljiček. Polagamo jih na s peki papirje obložen pekač in pečemo na 180* c kakih 7 - 10 min. Piškote ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.
Fotografirano na krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456?ref=ts, http://www.google.si/search?aq=f&gcx=w&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=keraart
Bruna Pahor priporoča izbor vina: K tem rogljičkom toplo priporočam absolutno novost Dragotino, sladko vino stisnjeno iz posušenega grozdja rebule, vinar Davorin Radikon iz Kozane. Vino, ki je v bistvu več kot vino je na voljo v steklenicah po 0,5 l pri www.invinoveritas.si
Sestavine zmešamo v testo...
Takale je esenca...Naredimo rogljičke...
Takole...
Pečeni...
Hladne posujemo z mletim sladkorjem...
Takole, : )
Fotografirano na krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456?ref=ts, http://www.google.si/search?aq=f&gcx=w&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=keraart
Bruna Pahor priporoča izbor vina: K tem rogljičkom toplo priporočam absolutno novost Dragotino, sladko vino stisnjeno iz posušenega grozdja rebule, vinar Davorin Radikon iz Kozane. Vino, ki je v bistvu več kot vino je na voljo v steklenicah po 0,5 l pri www.invinoveritas.si
Ni komentarjev:
Objavite komentar