sreda, 7. december 2011

Mandljevi rogljički s kakavom

MANDLJEVI ROGLJIČKI S KAKAVOM

 

Dsc_0099

 

200 g mletih mandljev

350 g moke

220 g masla (sobne temperature)

2 jajci

ščep soli

150 g sladkorja

3 žlice kakava v prahu

steklenička vanilijeve esence

mlet sladkor za posip

 

Sestavine najlažje z roko zmešamo v testo za piškote. V dlani za oreh veliko kroglico povaljamo in oblikujemo rogljiček. Polagamo jih na s peki papirje obložen pekač in pečemo na 180* c kakih 7 - 10 min. Piškote ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu. 

Fotografirano na krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456?ref=tshttp://www.google.si/search?aq=f&gcx=w&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=keraart

 

Bruna Pahor priporoča izbor vina: K tem rogljičkom toplo priporočam absolutno novost Dragotino, sladko vino stisnjeno iz posušenega grozdja rebule, vinar Davorin Radikon iz Kozane. Vino, ki je v bistvu več kot vino je na voljo v steklenicah po 0,5 l pri www.invinoveritas.si

 


Sestavine zmešamo v testo...

Dsc_0049
Takale je esenca...

Dsc_0039

Naredimo rogljičke...

Dsc_0051

Takole...

Dsc_0053-1

Pečeni...

Dsc_0062

Hladne posujemo z mletim sladkorjem...

Dsc_0087
Takole, :  )

Dsc_0099

 

Dsc_0094

 

Dsc_0097

 

Dsc_0098

 

 

 

 

Fotografirano na krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456?ref=tshttp://www.google.si/search?aq=f&gcx=w&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=keraart

 

Bruna Pahor priporoča izbor vina: K tem rogljičkom toplo priporočam absolutno novost Dragotino, sladko vino stisnjeno iz posušenega grozdja rebule, vinar Davorin Radikon iz Kozane. Vino, ki je v bistvu več kot vino je na voljo v steklenicah po 0,5 l pri www.invinoveritas.si

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar