sreda, 9. maj 2012

Po indijsko - začinjen riž

PO INDIJSKO - ZAČINJEN RIŽ

 

Dsc_00591

 

1.5 skodelice riža

2 žlici gheeja

nariban ingver - malo

cimet

muškatni orešček

mlet koriander

garam marsala

3 - 4 stroki kordamoma

2 - 3 lovorjeva lista

 

V posodi segrejemo ghee maslo in na njem popražimo stroke kordamoma in lovorjeve liste, dodamo ostale začimbe in še malo popražimo. Na hitro dodamo riž, premešamo, da postekleni, dodamo nariban ingver in ga zalijemo z vodo. Kuhamo, da se riž zmehča. Postrežemo s katerokoli omako ali mesom.

 

Riž...

Dsc_00315

Začimbe: cimet, muškatni orešček, mlet koriander, kordamom in garam marsala...

Dsc_00305

Na gheeju popražimo stroke kordamoma, lovorjeve liste in ostale začimbe...

Dsc_00344

Dodamo riž...

Dsc_00354

Popražimo...

Dsc_00368

Mlet ingver...

Dsc_00389

Dodamo ingver...

Dsc_00394

Zalijemo z vodo in kuhamo do mehkega...

Dsc_00407

 

Dsc_00583

 

Dsc_00524

 

Dsc_00475

 


 


 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar