nedelja, 13. januar 2013

Pirini buhtlji z borovničevo marmelado



PIRINI BUHTLJI Z BOROVNIČEVO MARMELADO




Testo:
500 g bio pirine polnozrnate moke
250 ml mlačnega mleka
100 g ghee masla (stopljenega)
2 rumenjaka
30 g svežega kvasa
100 g rjavega sladkorja ali fruktoze
ščep soli
žlica ruma

Nadev:
kvalitetna sadna marmelada

Ghee maslo za premaz buhtljev, stopljeno, nekaj žlic



Kvas nadrobimo v cca 1 dl mleka in mu dodamo žličko rjavega sladkorja.  (ostalo mleko bomo dali v testo) Počakamo da vzhaja. Natehtamo ostale sestavine, stopimo ghee maslo in zmešamo vse skupaj s kvasnim nastavkom v voljno testo. Pokrijemo ga in počakamo kake pol ure, da vzhaja. Dobro ga pregnetemo in z roko vzemamo testo, da v dlani sploščimo, nadevamo z žličko marmelade, robove pa potem dobro stisnemo. Med rokami povaljamo v lepo kroglico in jo potopimo v stopljeno ghee maslo. Z masleno stranjo navzdol jih polagamo v pekač. Premažemo jih s stopljenim gheejem, pokrijemo s krpo in kakih 20 min pustimo vzhajati. Pečemo jih na 180* kakih 20 min, da se lepo zapečejo.

*** Ghee je prekuhano maslo. recept za to je tukaj:  http://lidkad.blogspot.com/2012/04/ghee-precisceno-maslo.html


Fotografije so slabe, posnete kar med delom v kuhinji in na umetni svetlobi, :)


Moka, 2 rumenjaka, sladkor, maslo, sol... Dodamo mleko in kvasni nastavek in zmešamo...


Takole...


Ghee maslo (prekuhano maslo), ga segrejemo...


Najboljša marmelada, nima dodanega sladkorja in tele Natureta so sploh in oh dobre...


Vzamemo kos testa, ga sploščimo in damo na sredo marmelado...


Dobro zatisnemo robove...


Naredimo žogico...


Potunkamo jo v ghee in damo z masleno stranjo navzdol v pekač...


Po vrhu jih premažemo z gheejem, pustimo vzhajati in pečemo v pečici na 180*c kakih 20 min...


Pečeni....





Marmelada...











Ni komentarjev:

Objavite komentar