nedelja, 13. januar 2013

Bonboni za otroke BioMedo Medex




BONBONI ZA OTROKE BioMedo MEDEX


Že dolgo kupujem Medex izdelke. Predvsem všeč mi je linija sirupov in naravnih pripravkov za otroke. Omega 3 sirup je čisto dober za pojesti, če ime sadni okus, naprimer. Leta smo se bojevali z alergijami naše hčerke, Medexove sirupe je vedno lahko jedla.
Eno izmed mojih večjih navdušenj so poželi tile otroški bonbončki. Zakaj? Ker so zelo naravni in ne vsebujejo želatine. Vsi menda vemo, da se želatina pridobiva iz kož in kosti živali, podobno kot žolca. In da se jo daje v ogromno izdelkov, sladkarij, torte, slaščice. Vedno imam odpor do tega. V slaščičarnah tudi, lepe, kremne torte, pa se mi vseeno upre, ko pomislim, da lepo stojijo zaradi želatine.

Na ovitku tehle bonbončkov piše:
brez umetnih arom in barvil
najmanj 24% bio sadnega soka
brez glutena in laktoze
najmanj 95% iz kontrolirane ekološke pridelave
s trsnim sladkorjem
brez želatine

Sestavine: koruzni sirup, nerafiniran trsni sladkor 33%, želirno sredstvo (pektin), žgoščeni sadni sokovi (jabolko, pomaranča, limona, črni ribez, malina, ananas), sredstvi za uravnavanje kislosti (citronska kislina, kalcijev citrat), naravne arome, sadno zelenjavni izvlečki, (alge, žafranika, kurkuma, bezgove jagode), sredstvi proti sprijemanju (sončično olje, karnauba vosek). Ekološko pridelano.

In še nekaj. Zelo, zelo dobri so po okusu. In otrokom bojo sigurno všeč, :)





Gumijasti medvedki...







Ni komentarjev:

Objavite komentar