sobota, 23. marec 2013



PIŠČANEC S TARTUFI - 4 osebe



Karkoli narejenega s tartufi je hrana za nebesa. Pa precej enostavno za naredit. Lahko uporabite kot polivko za čez testenine...




500 g piščančjega fileja brez kosti
250 ml sladke smetane
100 g naribanega parmezan sira
1 velika žlica nalistanih tartufov
sol
olje

Piščančji file narežemo na koščke in jih na dveh žlicah olja zlato rjavo zapečemo. Prilijemo sladko smetano in še malo kuhamo piščančje koščke, da se smetana zgosti. Občasno mešamo. Dodamo tartufe in parmezan sir, po potrebi solimo. Postrežemo z zelenjavno prilogo, krompirjem, rižem ali testeninami. Lahko tudi kot samostojno jed s solato.


Tartufi...



Sladka smetana...



Narezano piščančje meso...



Meso popečemo...



Do zlatorjeve barve...



Dodamo smetano, malo pokuhamo in dodamo tartufe...



Dodamo parmezan sir...






Postrežemo...










Ni komentarjev:

Objavite komentar