torek, 22. julij 2014

Bruschetta



BRUSCHETTA




Lahka, poletna predjed, lahko je kosilo, lahko je večerja. Gre za popečen kruh, na žaru ali v ponvi, prelit z dobrim olivnim oljem, lahko se ga natre s česnom in potem obloži s svežo ali na žaru popečeno zelenjavo. Paradižniki vseh vrst, bučke, paprike, melancani... Mmmm. 

Ciabatta (iz Lidla), narezana na rezine
rezine paradižnika
rezine mocarelle 
rezine popečene paprike (popečena na dveh žlicah olja, posoljena)
olivno olje
*** grozdne jagode za okras

Prvo popečemo rezine paprike na dveh žlicah olja in solimo. V tej isti ponvi popečemo rezine ciabatte, z obeh strani, da postanejo zapečene in hrustljave. Prelijemo jih z olivnim oljem. Nanje naložimo mocarello, rezine paradižnika (po želji solimo), dodamo pečeno papriko in posujemo z grozdnimi jagodami.













Ni komentarjev:

Objavite komentar