petek, 25. november 2016


MESNA PITA Z RUMENO BUČO




500 g mletega govejega mesa (sama uporabljam le goveje meso, mešano je sicer cenejše, svinjina pa je slabša za zdravje)
1/2 rumene buče, manjše velikosti (odvisno od vas samih, kako veliko buče želite vključiti v mesno pito in kako sočna želite, da je)
1 por
1 čebula
2 stroka česna
nasekljan ingver (količina po želji, jaz sem uporabila za palec velik kos, lahko pa ingver popolnoma izpustite)
začimbe po želji:
peteršilj, majaron, bazilika
garam marsala (žlica)
poper (bel ali črn, mlet)
sol
muškatni orešček
vlečeno (kupljeno) testo, 1 zavitek
riban parmezan po želji
olje za namastitev pekača

Zelenjavo narežemo na primerne kose in koščke. Meso popražimo v vroči ponvi, dodamo začimbe, narezano čebulo in drobno narezan česen in pražimo tako dolgo, da povre voda od mesa. Nato dodamo bučo in por in pražimo, da se oboje zmehča. Malo ohladimo. 
V naoljen pekač damo dve plasti testa. Posujemo s parmezanom. Naložimo mesno/bučno mešanico in zopet posujemo s parmezanom. Zopet naložimo testo, vendar ga tokrat namažemo z vodo, mineralno vodo, oljem ali maslom. Sama se izogibam preveliki uporabi maščob, zato vlažim z vodo. Nadaljujemo, dokler ne porabimo vseh sestavin. To je odvisno od velikosti in oblike pekača, ki ga bomo uporabili. Ponavadi zadostuje za 2 - 3 plasti. Zaključimo s plastjo ali dvema testa, navlažimo z vodo ali maščobo, posujemo s parmezanom in konce testa, ki gledajo ob robu čez pekač, zavihamo navznoter. Pečemo v pečici na 180°C kako uro, dokler pita ne porjavi spodaj in zgoraj. Malo počakamo, preden jo narežemo, takoj vroča se bo trgala in razpadala. Postrežemo s solato. 


























Ni komentarjev:

Objavite komentar