sreda, 23. november 2016

Japonski piškoti s kinakom



Recept za kinako dobite tukaj: kinako, pražena sojina zrna


Ker sem delala kinako, sem ga morala smiselno porabit. V japonskih piškotih. To bo šlo. To je taka, dosti varna zadeva, da bo okusno, ker sam kinako nima izrazitega okusa. Pravijo, da po kikirikijevem maslu, pa ne vem. Ni podobno. Okus je dokaj nevtralen, po praženem, kaj to praženo je, je nedoločljivo. Preizkusila, vem. 


250 g moke
200 g masla
2 jajci
150 g sladkorja
100 g kinako prahu
1/2 vrečke vinskega kamna (pecilni, če ga ni)
3 - 4 žlice sezama

Vse sestavine zmešamo v enakomerno maso. Odvisno, kako je kinako suho pražen. Če je masa premehka, dodate malo več moke, če je pretrda (kar se skoraj ne bi smelo zgoditi), pa se doda malo več masla ali žlico, dve mleka. Mesimo prvo s kuhalnico, potem z rokami, da maslo dobro vmešamo v moko in kinako. Oblikujemo kroglice premera 2 - 3 cm in jih sploščimo z vilico. Pečemo na 180°C kakih 15 - 20 min. 









Ni komentarjev:

Objavite komentar