BABA GANOUSH namaz iz melancanov in sezamove paste - po arabsko
Nisem čisto sigurna, od kje izvira recept. Pa tudi tole pečenje v pečici. Naslednjič bom melancan popekla narezan na rezine v ponvi, na olju. Potem ga bom zmešala v mešalniku z lupino vred. Je pa tole krasen in njam, njam namaz. Vsekakor vreden pozornosti. Tahini pasta se dobi na eksotični polici v večjih supermarketih. (je pa to sezamova pasta).
1 melancan
sok ene limone
sol
pol skodelice tahini paste
2 stroka česna
2 žlici olivnega olja
Melancan p rebodemo z vilicami in ga pečemo v pečici na 180*c kakih minut. Ko ga damo ven počakamo, da se maloohladi in uvene, potem sredico z žlico postrgamo iz lupine. Sestavine skupaj zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso. Postrežemo s kruhoma ali pa nizkim, nevzhajanim arabskim kruhom.
Melancan...
Sok limone...
Takole ga prešpikamo, preden ga damo v pečico...
Pečen zgleda takole...
Potem ga olupimo, če se ne da, postrgamo vsebino z žlico...
Olivno olje, limonin sok in stroka česna...
Tahini pasta...
Zmešamo v mešalniku, s tahini pasto...
Ni komentarjev:
Objavite komentar