JABOLČNI DROBLJENEC Z MANDLJI IN KOKOSOM
Jabolčna čežana:
1.5 kg jabolk
sok polovice limone
nekaj žlic rjavega sladkorja, po želji in okusu
cimet
voda
Drobtine za posip, (crumbles):
kokosova moka
nalistani mandlji
2 - 3 žlice sladkorja
2 - 3 žlice masla
Jabolka olupimo, izpeščičimo in narežemo na lističe. Na malo vode jih skupaj s sladkorjem, limoninim sokom in cimetom zdušimo do mehkega. Sestavine za drobljenec zmešamo v posodi. Masa mora biti drobljiva, masla mora biti le za vzorec. Jabolčno čežano naložimo v pekač, čez nadrobimo drobljenec in potem vse skupaj pečemo v pečici na 180*c, kake pol ure, da drobljenec porjavi.
Sestavine za drobljenec...
Jabolčna čežana v pekaču...
Čez posujemo drobljenec...
Pečeno zgleda takole...
Ni komentarjev:
Objavite komentar