sobota, 22. september 2012

Bučna rižota s popraženo čebulo

BUČNA RIŽOTA S POPRAŽENO ČEBULO 2 osebi

 

Dsc_00744

 

1.5 skodelice riža

150 g parmezana

2 žlici masla

muškatni orešček

***čili po želji

200 g jedilne buče

 2 lovorjeva lista

2 stroka česna

sol

voda

Popražena čebula:

1 velika čebula, narezana na rezine

sol

2 žlici olja

 

Bučo olupimo in narežemo na koščke. Na maslu prepražimo koščke buče, da se rahlo zmehčajo, dodamo riž, malce popražimo, da postekleni, dodamo lovorjeva lista in stroka česna, muškatni orešček in čili, zalijemo z vodo in pokrito dušimo, dokler se riž ne zmehča. Potem dodamo parmezan in pustimo, da se v rižoti razpusti. Vmes nalistano čebulo počasi pražimo na dveh žlicah olja, vmes jo posolimo. Ko je prepražena cela in hrustljava in rjave barve, jo odstavimo. Solimo po želji. Postrežemo na posteljici od rukole, posuto z rezinami parmezana in popraženo čebulo.

 

Narezana buča...

Dsc_00346

Nalistana čebula...

Dsc_00379

Riž...

Dsc_00445

Narezan parmezan...

Dsc_005210

Na maslu prepražimo bučo...

Dsc_00406

Takole... 

Dsc_00427

Dodamo riž, popražimo...

Dsc_00454

Dodamo lovorjeve liste in česen...

Dsc_00465

Pa muškatni orešček in čili...

Dsc_00478

Zalijemo z vodo in pokrito dušimo da se riž zmehča...

Dsc_00491

Dodamo parmezan, počakamo, da se razpusti...

Dsc_00623

Čebulo popražimo na olju...

Dsc_00515

Takole...

Dsc_00543

Postrežemo na rukoli s čebulo in parmezanom na vrhu...

Dsc_00698

 

Dsc_00673

 

Dsc_00726

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar