BUČNA RIŽOTA S POPRAŽENO ČEBULO 2 osebi
1.5 skodelice riža
150 g parmezana
2 žlici masla
muškatni orešček
***čili po želji
200 g jedilne buče
2 lovorjeva lista
2 stroka česna
sol
voda
Popražena čebula:
1 velika čebula, narezana na rezine
sol
2 žlici olja
Bučo olupimo in narežemo na koščke. Na maslu prepražimo koščke buče, da se rahlo zmehčajo, dodamo riž, malce popražimo, da postekleni, dodamo lovorjeva lista in stroka česna, muškatni orešček in čili, zalijemo z vodo in pokrito dušimo, dokler se riž ne zmehča. Potem dodamo parmezan in pustimo, da se v rižoti razpusti. Vmes nalistano čebulo počasi pražimo na dveh žlicah olja, vmes jo posolimo. Ko je prepražena cela in hrustljava in rjave barve, jo odstavimo. Solimo po želji. Postrežemo na posteljici od rukole, posuto z rezinami parmezana in popraženo čebulo.
Narezana buča...
Nalistana čebula...
Riž...
Narezan parmezan...
Na maslu prepražimo bučo...
Takole...
Dodamo riž, popražimo...
Dodamo lovorjeve liste in česen...
Pa muškatni orešček in čili...
Zalijemo z vodo in pokrito dušimo da se riž zmehča...
Dodamo parmezan, počakamo, da se razpusti...
Čebulo popražimo na olju...
Takole...
Postrežemo na rukoli s čebulo in parmezanom na vrhu...
Ni komentarjev:
Objavite komentar