GHRIBAS S POPRAŽENIM SEZAMOM - po arabsko
Moje potepanje po Maroku je, seveda, prinselo tudi navdušenje nad njihovo kulinariko. Včeraj preprosto nisem mogla zdržat, da ne bi naredila dve vrsti piškotov, na hitro, malo pred polnočjo. Ker sem v tej sferi popolnoma "zelena" sem se oprla na knjigo Rachide Amaouche: Maroccan Pastries step by step illustrations izdana 2007 leta.
Recept sem malo modificirala, piškoti pa pridejo resnično mehki in puhasti.
500 g moke
100 g sladkorja
100 g mletih in popečenih sezamovih semen
1 ščep soli
250 g masla
1 zavitek vinskaga kamna/pecilnega praška
2 jajci
Vse sestavine na roko premešamo v homogeno maso. Iz nje oblikujemo kroglice, jih polagamo v s peki papirjem obložen pekač in pečemo kakih 15 - 20 min na 180*c, dokler spodaj rahlo ne porjavijo. Ohladimo v pekaču in posujemo s cimetom.
Sestavine za maso, manjkata še jajci...
Zmešamo v maso...
Oblikujemo kroglice...
Pečene in ohlajene posujemo s cimetom...
Ni komentarjev:
Objavite komentar