sreda, 17. oktober 2012

Ghribas s popraženim sezamom - po arabsko

GHRIBAS S POPRAŽENIM SEZAMOM - po arabsko

 

Moje potepanje po Maroku je, seveda, prinselo tudi navdušenje nad njihovo kulinariko. Včeraj preprosto nisem mogla zdržat, da ne bi naredila dve vrsti piškotov, na hitro, malo pred polnočjo. Ker sem v tej sferi popolnoma "zelena" sem se oprla na knjigo Rachide Amaouche: Maroccan Pastries step by step illustrations izdana 2007 leta. 

Recept sem malo modificirala, piškoti pa pridejo resnično mehki in puhasti.

 

Dsc_01294

 

500 g moke

100 g sladkorja

100 g mletih in popečenih sezamovih semen

1 ščep soli

250 g masla

1 zavitek vinskaga kamna/pecilnega praška

2 jajci

 

Vse sestavine na roko premešamo v homogeno maso. Iz nje oblikujemo kroglice, jih polagamo v s peki papirjem obložen pekač in pečemo kakih 15 - 20 min na 180*c, dokler spodaj rahlo ne porjavijo. Ohladimo v pekaču in posujemo s cimetom.

 

Sestavine za maso, manjkata še jajci...

Dsc_01054

Zmešamo v maso...

Dsc_01076

Oblikujemo kroglice...

Dsc_01111

Pečene in ohlajene posujemo s cimetom...

Dsc_01242

 

Dsc_01293

 

Dsc_01262

 

Dsc_01255

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar