ponedeljek, 22. oktober 2012

Maakouda - krompirjeve polpete z začimbami

MAAKOUDA - krompirjeve polpete z začimbami - po maroško

 

Dsc_00567

 

 

Baje tole dajejo tudi v sendviče. Videla sem, preizkusila pa ne, ni bilo ravno na poti, ko sem bila lačna v Maroku. Skratka. Recept sem povzela (ne pa popolnoma prepisala) po knjigi Rachide Amhaouche: Maroccan Cooking . Step by step illustrations 2007. 

 

 

1 kg krompirja

1 šop peteršilja

rimska kumina

kurkuma

sol

mleta (pekoča) paprika

nasekljan česen (3 stroki)

olje

2 jajci

moka

 

Krompir olupimo in narežemo na koščke. Skuhamo ga v vrelem slanem kropu, dokler se ne zmehča (približno 20 min). Odcedimo in ga pretlačimo skupaj z enim jajcem in vsemi začimbami. Z rokami oblikujemo polpetke, kih povaljamo najprej v razžvrkljanem jajcu, nato pa še v moki in jih popečemo v naoljeni ponvi. Postrežemo s solato.

 

Strt česen, rimeska kumina, kurkuma in mleta paprika (pekoča)

Dsc_00266

Nasekljan česen...

Dsc_00288

Zmešamo vse začimbe, jajce in kuhan krompir v maso...

Dsc_003010

Takole...

Dsc_00329

Oblikujemo polpetke...

Dsc_00355

Takole...

Dsc_003710

Povaljamo vsakega v jajcu...

Dsc_00389

Potem v moki...

Dsc_00396

Potem jih ocvremo v olju...

Dsc_004010

Z obeh strani...

Dsc_00438

Tako...

Dsc_00557

 

Dsc_0060ca1er404

 

Dsc_00638

 

Dsc_00699

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar