MAAKOUDA - krompirjeve polpete z začimbami - po maroško
Baje tole dajejo tudi v sendviče. Videla sem, preizkusila pa ne, ni bilo ravno na poti, ko sem bila lačna v Maroku. Skratka. Recept sem povzela (ne pa popolnoma prepisala) po knjigi Rachide Amhaouche: Maroccan Cooking . Step by step illustrations 2007.
1 kg krompirja
1 šop peteršilja
rimska kumina
kurkuma
sol
mleta (pekoča) paprika
nasekljan česen (3 stroki)
olje
2 jajci
moka
Krompir olupimo in narežemo na koščke. Skuhamo ga v vrelem slanem kropu, dokler se ne zmehča (približno 20 min). Odcedimo in ga pretlačimo skupaj z enim jajcem in vsemi začimbami. Z rokami oblikujemo polpetke, kih povaljamo najprej v razžvrkljanem jajcu, nato pa še v moki in jih popečemo v naoljeni ponvi. Postrežemo s solato.
Strt česen, rimeska kumina, kurkuma in mleta paprika (pekoča)
Nasekljan česen...
Zmešamo vse začimbe, jajce in kuhan krompir v maso...
Takole...
Oblikujemo polpetke...
Takole...
Povaljamo vsakega v jajcu...
Potem v moki...
Potem jih ocvremo v olju...
Z obeh strani...
Tako...
Ni komentarjev:
Objavite komentar