TAJINE S STROČJIM FIŽOLOM - po maroško
500 g govejega mesa (za golaž)
300 g stročjega fižola
2 paradižnika
1 1/2 čebule
3 stroki česna
snopek peteršilja
1 skodelica paradižnikve mezge
sol
poper
olje
*čili
Čebulo nasekljamo, česen olupimo. Očiščen in narezan fižol kakih 20 min kuhamo v vrelem kropu, toliko, da se zmehča. Paradižnik narežemo na kocke.Na olju, kake 3 žlice naj ga bo, prepražimo meso, ko zakrkne in malce porjavi, dodamo čebulo in paradižnik, snop peteršilja, sol poper, *čili in malce pokuhamo, da voda izpari. Dodamo paradižnikovo mezgo in pokrito dušimo kako uro in pol. Potem dodamo kuhan fižol, dobro premešamo, še malce pokuhamo in postrežemo. Tajini se načeloma kuhajo v glinastih posodah s pokrovom, kjer na odprtini izpareva para. Kuhajo se tudi na rešetkah na razbeljenem oglju. Če delamo doma, v stanovanju, pa je to vedno dušena jed, ki se jo je s kruhom...
Stročji fižol...
Meso...
Nasekljana čebula...
Narezan paradižnik...
Popražimo meso, dodamo čebulo...
Nato paradižnik...
Dušimo, da voda povre..., dodamo vse začimbe...
Pa paradižnikovo mezgo...Kuhan stročji fižol...
Dodamo v tajin, malo pokuhamo...
In postrežemo...
Ni komentarjev:
Objavite komentar