sobota, 3. november 2012

Tajine s stročjim fižolom

TAJINE S STROČJIM FIŽOLOM - po maroško

 

Dsc_0169

 

500 g govejega mesa (za golaž)

300 g stročjega fižola

2 paradižnika

1 1/2 čebule

3 stroki česna

snopek peteršilja

1 skodelica paradižnikve mezge

sol

poper

olje

*čili

 

Čebulo nasekljamo, česen olupimo. Očiščen in narezan fižol kakih 20 min kuhamo v vrelem kropu, toliko, da se zmehča. Paradižnik narežemo na kocke.Na olju, kake 3 žlice naj ga bo, prepražimo meso, ko zakrkne in malce porjavi, dodamo čebulo in paradižnik, snop peteršilja, sol poper, *čili in malce pokuhamo, da voda izpari. Dodamo paradižnikovo mezgo in pokrito dušimo kako uro in pol. Potem dodamo kuhan fižol, dobro premešamo, še malce pokuhamo in postrežemo. Tajini se načeloma kuhajo v glinastih posodah s pokrovom, kjer na odprtini izpareva para. Kuhajo se tudi na rešetkah na razbeljenem oglju. Če delamo doma, v stanovanju, pa je to vedno dušena jed, ki se jo je s kruhom...

 

Stročji fižol...

Dsc_0143

Meso...

Dsc_0146

Nasekljana čebula...

Dsc_0148

Narezan paradižnik...

Dsc_0153

Popražimo meso, dodamo čebulo...

Dsc_0150

Nato paradižnik...

Dsc_0154

Dušimo, da voda povre..., dodamo vse začimbe...

Dsc_0156
Pa paradižnikovo mezgo...

Dsc_0157

Kuhan stročji fižol...

Dsc_0160

Dodamo v tajin, malo pokuhamo...

Dsc_0163

In postrežemo...

Dsc_0174

 

Dsc_0170

 

Dsc_0169

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar