ponedeljek, 26. november 2012

Bananin kruh z mandlji



BANANIN KRUH Z MANDLJI

V bistvu gre za biskvit, ampak v ameriki se reče kruh vsemu, kar ima formo toasta. :) Je pa fajn za porabit stare banane, ki se valjajo po pultu, pa otroci imajo radi tole za zajtrk ali pa večerjo, :)






300 g moke
125 g masla/kokosove maščobe (zmehčanega)
100 g rjavega sladkorja
2 jajci
100 g nalistanih mandljev
3 zelo zrele ali prezrele banane (pasirane)
ščep soli
1 žlička pecilnega praška/vinskega kamna
cimet
muškatni orešček
2 žlici kisle smetane
maslo za namastitev modela

Vse sestavine zmešamo v posodi, razen nalistanih mandljev. Cimet in muškatni orešček damo po okusu, kolikor močno je komu všeč. V maso vmešamo pol nalistanih mandljev in dobro premešamo. Maso vlijemo v namaščen model in pečemo kakih 20 - 30 min na 180*c.



























Ni komentarjev:

Objavite komentar