PIŠČANČJI TAJINE S KUTINAMI - po maroško
Spet gre za tajine, dušeno jed, maroškega porekla. Okusi, ki se razvijejo, ko je v kombinaciji meso in sadje, so božanski.
2 kosa piščančjih prsi s kožo in kostmi
1 velika čebula
3 stroki česna
olje 2 žlici
sol
poper
mlet ingver
muškatni orešček
mlet žafran
2 veliki kutini
3 - 4 žličke sladkorja
cimet
voda
Čebulo in česen nasekljamo. V naoljeno visoko ponev damo piščančje meso, nanj pa sesekljano čebulo in česen, pa vse začimbe, malce na odprtem popražimo, tudi da meso dobi barvo, potem pa zalijemo s kake 2 dl vode in pokrito dušimo kako uro, morda celo več. Vmes pogledamo, kaj se dogaja, po potrebi dolijemo vodo, prsi pa obrnemo. Na koncu mora ostati gostljata omaka, ki ni preredka.
Vmes olupimo kutine, odstranimo seme in jih pokuhamo v vodi s sladkorej in cimetom kakih 15 min. Odcedimo.
Ko je meso skoraj pripravljeno, v omako dodamo kutine, še malo pokuhamo, da se okusi povežejo in postrežemo. Tajini se jedo ponavadi s kruhom, ponudimo pa lahko katerokoli prilogo.
Kutine...
Čebula in česen...
Čebulo damo k mesu, v naoljeno visoko ponev...
Pa začimbe, poper, muškatni orešček, mlet ingver, mlet žafran...
Pražimo, dodamo začimbe...
Kutine olupimo in očistimo...
Potresemo s cimetom in sladkorjem...
Dolijemo vodo in kuhamo...
Odcedimo...
Na koncu dodamo k mesu...
Takole...
Ni komentarjev:
Objavite komentar