JUHA IZ BELEGA FIŽOLA - po maroško
V jedi bi moral biti še nasekljen svež koriander. Rimske kumine pa ne poizkušajte menjati z našo, ker okus ni enak. Poguglajte, pa jo boste našli na spletu za kupit, :)
500 g kuhanega belega fižola
2 paradižnika
1 skodelica paradižnikove mezge
4 stroke česna
sol
1/2 žličke popra
1 žlička mletega žafrana
1 žličke rimske kumine
nasekljan peteršilj
voda
Paradižnike narežemo na kocke, česen nasekljamo, oboje prepražimo v loncu, da voda povre in se zelenjava zmehča. Dodamo paradižnikovo mezgo, malo pokuhamo, dodamo vse začimbe in kuhan fižol. Zalijemo z vodo in kuhamo kakih 10 min, nato postrežemo. Serviramo s kruhom.
Narezan paradižnik...
Kuhan fižol...
Nasekljan česen...
Začimbe: poper, mlet žafran in rimska kumina, peteršilj...
Popražimo paradižnik in česen...
Dodamo paradižnikovo mezgo...
Pa peteršilj in ostale začimbe...
Dodamo fižol, zalijemo z vodo in kuhamo kakih 10 min...
Postrežemo...
Ni komentarjev:
Objavite komentar