torek, 6. november 2012

Juha iz belega fižola - po maroško

JUHA IZ BELEGA FIŽOLA - po maroško

 

V jedi bi moral biti še nasekljen svež koriander. Rimske kumine pa ne poizkušajte menjati z našo, ker okus ni enak. Poguglajte, pa jo boste našli na spletu za kupit, :)

 

 

Dsc_00513

 

500 g kuhanega belega fižola

2 paradižnika

1 skodelica paradižnikove mezge

4 stroke česna

sol

1/2 žličke popra

1 žlička mletega žafrana

1 žličke rimske kumine

nasekljan peteršilj

voda

 

Paradižnike narežemo na kocke, česen nasekljamo, oboje prepražimo v loncu, da voda povre in se zelenjava zmehča. Dodamo paradižnikovo mezgo, malo pokuhamo, dodamo vse začimbe in kuhan fižol. Zalijemo z vodo in kuhamo kakih 10 min, nato postrežemo. Serviramo s kruhom.

 

Narezan paradižnik...

Dsc_00205

Kuhan fižol...

Dsc_00324

Nasekljan česen...

Dsc_00246

Začimbe: poper, mlet žafran in rimska kumina, peteršilj...

Dsc_00379

Popražimo paradižnik in česen...

Dsc_002911

Dodamo paradižnikovo mezgo...

Dsc_0035ca3efqi3

Pa peteršilj in ostale začimbe...

Dsc_00397

Dodamo fižol, zalijemo z vodo in kuhamo kakih 10 min...

Dsc_0040cavkd0gp

Postrežemo...

Dsc_00477

 

Dsc_00481

 

Dsc_00516

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar