DVOJNI MAFINI
Sem bila slučajno v Ikei in sem kupila tele lepe, lepe modelčke. Sem že tam videla, da so malo večji. Seveda v teflonast model ne grejo, torej sem pekla kar na pladnju in direktno v pečico. Ker so malo večji, se je masa po modelčkih lepo razlezla, papir pač ne drži. Oni manjši, ki imajo pike, so tudi luštni, premajhni za muffine in preveliki za praline. Hecno, ampak dimenzije so pa res mimo, :)
In ker so lepo rdeče pobarvani, so se mi zdeli fajn, da naredim nekaj v dveh barvah, s kakim rdečim sadjem noter. Pa lepo praznično zgledajo, čeprav niti december še ni, :)
Temno testo:
225 g moke
125 g masla (zmehčanega) - lahko je kokosova maščoba
100 g sladkorja v prahu
2 jajci
1,25 dl mleka
žlička pecilnega praška/vinskega kamna
ščep soli
150 g naribanega marcipana
3 žlice grenkega kakava v prahu
V skledi zmešamo moko, maslo, sladkor v prahu, pecilni prašek, sol, jajca in mleko. Masi dodamo nariban marcipan in kakav v prahu in dobro premešamo. Papirčke ali modelčke za mafine napolnimo do polovice.
Svetlo testo:
225 g moke
125 g masla (zmehčanega) - lahko je kokosova maščoba
100 g sladkorja v prahu
2 jajci
1,25 dl mleka
žlička pecilnega praška/vinskega kamna
ščep soli
150 g nasekljane bele čokolade
1 skodelica ribeza (ali gozdih sadežev, malin in podobno)
V skledi zmešamo moko, maslo, sladkor v prahu, pecilni prašek, sol, jajca in mleko. Masi dodamo nasekljano belo čokolado in ribez in dobro premešamo. Modelčke napolnimo do konca z belo maso.
Pečemo kakih 20 min na 180*c.
Sestavine za temno testo...
Dodamo marcipan...
Kdor ne ve, kaj je vinski kamen...
Nekaj žlic grenkega kakava...
Zmešamo...
Sestavine za svetlo testo...
Zmešamo, dodamo nasekljano belo čokolado in ribez...
Zmešamo...
Nadevamo v modelčke...
Pečeno...
Ni komentarjev:
Objavite komentar