ponedeljek, 11. februar 2013

Pražen krompir nekoliko drugače




PRAŽEN KROMPIR NEKOLIKO DRUGAČE





Ja, pražen ali tenstan krompir. Malce drugače. Z rdečo čebulo in s surovim krompirjem narejeno? Super je. :) Pri nas smo ga vedno delali iz kuhanega krompirja, se spomnim, ko sem bila majhna, kako je brbotal lonec krompirja na štedilniku, pa goveja juha zdraven. Tokrat malo skrajšana verzija priprave, slastna pa tako, da je za vse prste polizat, :)
Če želimo, lahko krompir na koncu posujemo z ribanim sirom in pustimo, da se stopi...



Krompir - po želji, odvisno od oseb
1 rdeča čebula, narezana
sol
olje


Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine. Na treh žlicah olja popražimo narezano čebulo, da uvene in začne rjaveti. Potem dodamo krompir, posolimo, dobro premešamo in pokrito dušimo, dokler se krompir popolnoma ne zmehča. Vmes pridno mešamo, da se ne zažge. Ponudimo z mesno ali zelenjavno prilogo in solato. 


Čebulo narežemo...


Krompir olupimo in narežemo na tanke razine...



Čebulo popražimo...



Tako da uvene in rahlo porjavi...



Dodamo krompir, dobro premešamo in dušimo do mehkega...



Takole...



Takole zgleda na krožniku...













Ni komentarjev:

Objavite komentar