ponedeljek, 11. februar 2013

JABOLČNI ŠTRUDELJ "NA SUHO"



JABOLČNI ŠTRUDELJ "NA SUHO"







Tole sem si vedno želela narediti, pa nekako ni bilo časa, motivacije, pa vedno je bilo kaj drugega prej na vrsti. Torej. Gre za presni štrudelj, nekaj v tej varianti. Seveda presnega ne delamo z mletimi mandlji, ki so prej že toplotno obdelani. Za takega izberemo čiste mandlje, jih prej namočimo in zmeljemo. Jaz sem pospravljala po omari in našla že mlete mendlje brez kožice, torej so bele barve. Z datlji in jabolkom se jih da spremeniti v zdravo in okusno sladico. Gre pa takole.


1 skodelica datljev
1 - 1.5 skodelice mletih mandljev

1 jabolko
sok limone (po okusu in želji)
*rozine (namočene)


Datlje zmeljemo v mešalniku z dodatkom vode, da dobimo gledko, lepljivo maso. V skledi zmešamo datljevo maso skupaj z mletimi mandlji. Če je masa premokra, dodamo še malo mandljev. Na listu peki papirja jo razporedimo v pravokotnik.

Olupimo in naribamo jabolko. Dodamo limonin sok in cimet, po želji *namočene rozine, razporedimo po testu in s peki papirjem vred zavijemo. 



Skodelica datljev...



Skodelica mletih mandljev...


Jabolko...


Datlje zmiksamo z vodo...


Dodamo mandlje in zmešamo...


V takole maso...


Jabolko naribamo, dodamo limonin sok in cimet...


Testo na peki papirju razporedimo v pravokotnik in nanesemo jabolčni nadev...


Takole...


Zvijamo s peki papirjem vred...


Takole...


Prerez...







Ni komentarjev:

Objavite komentar