POLNOZRNATE MIŠKE
Miške. Tokrat res brez mleka in masla, :) Z okusom po rumu in limonini lupinici. Tej sem dodala še lupino klementin, da je okus poudarjen. Super. Hitro narejeno.
500 g polnozrnete pirine moke
3 rumenjaki
3 dl riževega mleka (lahko je navadno mleko, mogoče ga bo treba dati malček več)
50 g fruktoze (ali sladkorja, kakršnegakoli)
zavitek vinskega kamna (pecilni)
ščep soli
lupinica 2 klementin in ene limone
rum
Olje za cvrtje
Vse sestavine zmešamo v posodi. Masa mora biti lepo gledka, in ne pregosta. Sploh polnozrnata moka, ki je različno mleta in različno vpija tekočino. Če je pregosto, vlijte še malo mleka...
V posodi za cvrtje segrejemo olje. Finta pri ocvrtih miškah je, da jih lahko ocvremo tudi v olju, če je malo prevroče, pa če malo temperatura niha, ni bojazni, da bojo noter surove, ker so majhne. Plus tega ga lahko malo biksamo tudi pri masi, pri miškah ni panike, če je žlica moke preveč, ali pa česa drugega, ker je njihova oblika precej avantgardna. Pa samo z dvema žlicama jih zajemamo in spuščamo v olje. Res, minimalno dela. Vseeno ne pečt na najvišji temperaturi, :) Za vsak slučaj. In dobre so še bolj, kot kak masten krof, verjemite...
Sestavine za testo...
Masa naj bo mehka in gladka...
Takole zgledajo...
Na današnjo, pustno nedeljo, sem iskal recept in se ustavil pr Vašem.
OdgovoriIzbrišiZačnem. Imam dve dami - soprogo in hčer, ki me bosta ocenili.
Sporočim rezultat.
Priznam, odlično.
OdgovoriIzbrišiMalo sem modificiral..
viktor.hajsinger@t-1.si