LEČINA JUHA
Moja sestra je poizkusila zdajle in je rekla, da je kot iz Whole Foods, iiii, : )
200 g rdeče leče
1/2 pora
1 veliko korenje
2 - 3 stroke česna
lovorjevi listi
bazilika
majaron
muškatni orešček
janeževa zvezda
1 skodelica paradižnikove mezge
5 žlic olja
sol
voda
Por očistimo in narežemo na rezine, korenje olipimo in naribamo na tanko. Česnove stroke olupimo. Na petih žlicah olja popražimo naribano korenje, por in stroke česna. Dodamo paradižnikovo mezgo, lovorjeve liste, zalijemo z vodo in dodamo ostale začimbe. Solimo po okusu in kuhamo kake pol ure, da se leča zmehča. Postrežemo s kruhom, kot samostojno jed. Lahko dodamo parmezanov čips ali pa žlico kisle smetane.
Fotografirano na krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramika, http://www.keraart.si/
Rdeča leča...
Naribano korenje, por, česen...
Vse skupaj prepražimo na olju...
Takole...
Dodamo paradižnikovo mezgo...
Lečo, lovorjeve liste...
Zalijemo z vodo, solimo, dodamo začimbe in kuhamo do mehkega...
Postrežemo...
Fotografirano na krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramika, http://www.keraart.si/
Ni komentarjev:
Objavite komentar