torek, 27. marec 2012

Lečina juha

LEČINA JUHA


Moja sestra je poizkusila zdajle in je rekla, da je kot iz Whole Foods, iiii, :  )

 

Dsc_00583

200 g rdeče leče

1/2 pora

1 veliko korenje

2 - 3 stroke česna

lovorjevi listi

bazilika

majaron

muškatni orešček

janeževa zvezda

1 skodelica paradižnikove mezge

5 žlic olja

sol

voda

 

Por očistimo in narežemo na rezine, korenje olipimo in naribamo na tanko. Česnove stroke olupimo. Na petih žlicah olja popražimo naribano korenje, por in stroke česna. Dodamo paradižnikovo mezgo, lovorjeve liste, zalijemo z vodo in dodamo ostale začimbe. Solimo po okusu in kuhamo kake pol ure, da se leča zmehča. Postrežemo s kruhom, kot samostojno jed. Lahko dodamo parmezanov čips ali pa žlico kisle smetane. 

Fotografirano na krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramikahttp://www.keraart.si/

Rdeča leča...

Dsc_00097

Naribano korenje, por, česen...

Dsc_00137

Vse skupaj prepražimo na olju...

Dsc_00176

Takole...

Dsc_00195

Dodamo paradižnikovo mezgo...

Dsc_00226

Lečo, lovorjeve liste...

Dsc_00237

Zalijemo z vodo, solimo, dodamo začimbe in kuhamo do mehkega...

Dsc_00257

Postrežemo...

Dsc_00545

 

Dsc_00433

 

Fotografirano na krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramikahttp://www.keraart.si/

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar