ponedeljek, 12. marec 2012

Segedin (szegedin) golaž s piščančjim mesom

SEGEDIN (SZEGEDIN) GOLAŽ S PIŠČANČJIM MESOM

Glede na to, da je noter meso, lahko ga delamo tudi s tofujem, jasno, dimljenim, za še boljšo izbiro. Nikoli pa ne delam s podmetom. Ker pač pazim na kombinacije. 

 

Dsc_0095

 

1 kg kislega zelja

300 g pustega piščančjega mesa

1 čebula

1/3 pora

3 stroki česna

3 lovorjevi listi

sol

poper

majaron

kumina, lahko mleta

paradižnikova mezga

olje

voda

 

Piščančje meso narežemo na manjše koščke in ga popražimo na treh žlicah olja, dodamo nasekljano čebulo, lovorjeve liste, stroke česna in por in malo popražimo, da začne rjaveti. Zalijemo s paradižnikovo mezgo, malo popražimo, dodamo kislo zelje, zalijemo z vodo, da je čez rob zelja in se lahko meša. Začinimo s soljo po potrebi, poprom, majaronom in kumino. Kuhamo kako uro, pustimo, da voda povre, da se zgosti, vmes pa seveda mešamo. Postrežemo s kruhom ali krompirjem v oblicah. 

Por, česen...

Dsc_0136

Narezano piščančje meso...

Dsc_0135

Nasekljana čebula...

Dsc_0139

Prepražimo meso, dodamo por, čebulo, česen in lovorjeve liste...

Prepražimo...

Dsc_0144

Zalijemo s paradižnikovo mezgo...

Dsc_0146

Dodamo zelje, zalijemo z vodo in kuhamo...

Dsc_0148

Postrežemo s krompirjem v oblicah...

Dsc_0097

 

Dsc_0096

 

Dsc_0095

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar