SEGEDIN (SZEGEDIN) GOLAŽ S PIŠČANČJIM MESOM
Glede na to, da je noter meso, lahko ga delamo tudi s tofujem, jasno, dimljenim, za še boljšo izbiro. Nikoli pa ne delam s podmetom. Ker pač pazim na kombinacije.
1 kg kislega zelja
300 g pustega piščančjega mesa
1 čebula
1/3 pora
3 stroki česna
3 lovorjevi listi
sol
poper
majaron
kumina, lahko mleta
paradižnikova mezga
olje
voda
Piščančje meso narežemo na manjše koščke in ga popražimo na treh žlicah olja, dodamo nasekljano čebulo, lovorjeve liste, stroke česna in por in malo popražimo, da začne rjaveti. Zalijemo s paradižnikovo mezgo, malo popražimo, dodamo kislo zelje, zalijemo z vodo, da je čez rob zelja in se lahko meša. Začinimo s soljo po potrebi, poprom, majaronom in kumino. Kuhamo kako uro, pustimo, da voda povre, da se zgosti, vmes pa seveda mešamo. Postrežemo s kruhom ali krompirjem v oblicah.
Por, česen...
Narezano piščančje meso...
Nasekljana čebula...
Prepražimo meso, dodamo por, čebulo, česen in lovorjeve liste...
Prepražimo...
Zalijemo s paradižnikovo mezgo...
Dodamo zelje, zalijemo z vodo in kuhamo...
Postrežemo s krompirjem v oblicah...
Ni komentarjev:
Objavite komentar