torek, 27. marec 2012

Parmezanov čips

PARMEZANOV ČIPS

 

Okras za juhe ali ostale jedi. Ali pa kar tako...

 

Dsc_00703

 

Poljubna količina parmezana

Teflonska ali keramična ponev

 

Parmezan z žlico potresemo na vročo ponev, pazimo, da ne predebelo. Počakamo, da dobi rjavo barvo, takoj odstavimo, rahlo ohladimo in odstranimo s ponve in do konca ohladimo. Če damo stopljen sir na kozarec, dobimo upognjen čips...

 

 

Parmezan...

Dsc_00641

Z žlico nasujemo v ponev...

Dsc_00595

Zapečemo do rjavega...

Dsc_0060cagy6bvh

Odstranimo z vilico...

Dsc_00663

Ohladimo...

Dsc_00694

 

Dsc_00713

 

 

Dsc_00685

 

 

1 komentar:

  1. zanimivo res, paše zraven vsega, bi rekla, ali pa kar tako, kot praviš.

    OdgovoriIzbriši