ponedeljek, 6. junij 2011

Pečene rezine melancanov z olimskim sirom

PEČENE REZINE MELANCANOV z OLIMSKIM SIROM

 

Dsc_00276


2 melancana

olje

sol

1 zavitek Olimskega sira

 

Melancane operemo, osušimo in narežemo na centimeter debele rezine. Ponev dobro naoljimo, kak centimeter na debelo, dobro segrejemo in popečemo rezine melancan z obeh strani. Dajemo jih v posodo, posolimo in počakamo, da se ohladijo. Lahko jih začinimo s česnom, kisom, balzamičnim kisom. Olja ne potrebujejo, ker ga je dovolj, sol pa po okusu. *Pazi, če se melancani ne pečejo v dovolj olja, so čisto čigumasti in je tekstura za jest grozna. Ker dobesedno vpijejo olje, potem postane njihovo meso voljno in mehko. Torej, nad melancane ne gre brez maščobe, :  )

Olimski sir popečemo v ponvi z obeh strani. Postrežemo skupaj z melancani, kruhom, solato, mesom...

 

Melancane narežemo...

Dsc_00415

Popečemo v ponvi... Na olju...

Dsc_00565

Popečeni, :  )

Dsc_00034

Pečeni zgledajo takole, :  )

Dsc_00073

Olimski sir, dober je pa katerikoli za žar, :  )

Dsc_00113

 

Dsc_00136

 

Dsc_00272

 

Dsc_00225

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar