PEČENE REZINE MELANCANOV z OLIMSKIM SIROM
2 melancana
olje
sol
1 zavitek Olimskega sira
Melancane operemo, osušimo in narežemo na centimeter debele rezine. Ponev dobro naoljimo, kak centimeter na debelo, dobro segrejemo in popečemo rezine melancan z obeh strani. Dajemo jih v posodo, posolimo in počakamo, da se ohladijo. Lahko jih začinimo s česnom, kisom, balzamičnim kisom. Olja ne potrebujejo, ker ga je dovolj, sol pa po okusu. *Pazi, če se melancani ne pečejo v dovolj olja, so čisto čigumasti in je tekstura za jest grozna. Ker dobesedno vpijejo olje, potem postane njihovo meso voljno in mehko. Torej, nad melancane ne gre brez maščobe, : )
Olimski sir popečemo v ponvi z obeh strani. Postrežemo skupaj z melancani, kruhom, solato, mesom...
Melancane narežemo...
Popečemo v ponvi... Na olju...
Popečeni, : )
Pečeni zgledajo takole, : )
Olimski sir, dober je pa katerikoli za žar, : )
Ni komentarjev:
Objavite komentar