PIŠČANEC V SLADKO KISLI OMAKI Z ANANASOM 2 - 3 osebe
Krožnik z metuljčkom, Bina keramika na FB, poiščite jo na Keraart.si.
300 g piščančjega mesa, prsi, brez kože in kosti
385 g konzerviranega ananasa, pač konzerva, kar je pri roki
1/2 čebule
2 stroka česna
1/2 rumene paprike
1/2 stekleničke sladko kisle omake
olje
Piščančje meso narežemo na koščke. Papriko očistimo, odstranimo semenje in narežemo na koščke. Čebulo narežemo na rezine, česen na drobne koščke. Pripravimo si omako on odcedimo ananas od kompota. Na dveh žlicah olja popražimo piščančje meso, dodamo koščke česna, papriko in narezano čebulo. Še malo popražimo, potem zalijemo z omako, dodamo ananas in počasi še malo kuhljamo, da se okusi povežejo. Ponudimo z rižem.
Omaka in ananas... (skledica Bina keramika, Keraart.si).
Paprika, čebula, česen...
Popražimo piščančje meso...
Dodamo čebulo in papriko...
Malo popražimo...
Dodamo omako in ananas...
Še malo pokuhljamo...
Postrežemo z rižem. (Krožnik z metuljčkom: Bina keramika na FB, poiščite jo na Keraart.si).
Krožnik z metuljčkom, Bina keramika na FB, poiščite jo na Keraart.si.
Ni komentarjev:
Objavite komentar