četrtek, 23. junij 2011

Piščanec v sladko - kisli omaki z ananasom

PIŠČANEC V SLADKO KISLI OMAKI Z ANANASOM 2 - 3 osebe

Krožnik z metuljčkom, Bina keramika na FB, poiščite jo na Keraart.si.

 

Dsc_00552

 

 

300 g piščančjega mesa, prsi, brez kože in kosti

385 g konzerviranega ananasa, pač konzerva, kar je pri roki

1/2 čebule

2 stroka česna

1/2 rumene paprike

1/2 stekleničke sladko kisle omake

olje

 

Piščančje meso narežemo na koščke. Papriko očistimo, odstranimo semenje in narežemo na koščke. Čebulo narežemo na rezine, česen na drobne koščke. Pripravimo si omako on odcedimo ananas od kompota. Na dveh žlicah olja popražimo piščančje meso, dodamo koščke česna, papriko in narezano čebulo. Še malo popražimo, potem zalijemo z omako, dodamo ananas in počasi še malo kuhljamo, da se okusi povežejo. Ponudimo z rižem.

Omaka in ananas... (skledica Bina keramika, Keraart.si).

Dsc_00353

Paprika, čebula, česen...

Dsc_00365

Popražimo piščančje meso...

Dsc_00373

Dodamo čebulo in papriko...

Dsc_00384

Malo popražimo...

Dsc_00392

Dodamo omako in ananas...

Dsc_00414

Še malo pokuhljamo...

Dsc_00421

Postrežemo z rižem. (Krožnik z metuljčkom: Bina keramika na FB, poiščite jo na Keraart.si).

Dsc_00454

 

Dsc_00473

 

Dsc_00514

 

Dsc_00552

 

Krožnik z metuljčkom, Bina keramika na FB, poiščite jo na Keraart.si.

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar