sreda, 22. junij 2011

Kumare v omaki

KUMARE V OMAKI 2 osebi

Dsc_00463

1  velika kumara ali dve manjši

1 skodelica paradižnikove mezge

1/2 čebule

2 stroka česna

sol

olje

timijan

bazilika

3 lovorjevi listi

muškatni orešček

Kumare operemo, olupimo in naribamo. Čebulo nasekljamo, česen olupimo. Na dveh žlicah olja popražimo čebulo, dodamo stroke česna, lovorjeve liste, ko čebula začne rjaveti, dodamo paradižnikovo mezgo, malce popražimo, nato pa dodamo kumare. Dodamo še začimbe in kuhljamo, dušimo kakih 20 minut na zmernem ognju. Postrežemo s pire krompirjem.

Kumare...
Dsc_00256
Sesekljamo čebulo...
Dsc_00234
Popražimo čebulo, stroke česna...
Dsc_00261
Takole, dodamo lovorjeve liste...
Dsc_00274
Zalijemo s paradižnikovo mezgo, popražimo...
Dsc_00283
Dodamo kumare...
Dsc_00333
Začimbe in dušimo, kuhljamo 20 min...
Dsc_00347

Dsc_00422

Dsc_00464

Dsc_00513
 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar