nedelja, 30. oktober 2011

Bučna rižota

BUČNA RIŽOTA 2 osebi

 

Dsc_0014-1

 

250 g bučnega mesa

1/3 pora

skodelica riža

olje

sol 

timijan

muškatni orešček

2 stroka česna

2 lovorjeva lista

*parmezan

 

Na dveh, treh žlicah olja prepražimo por, dodamo na kocke narezano bučno meso in popražimo. Dodamo riž in popražimo, da postekleni. Dodamo timijan, stroka česna, lovojevbe liste, muškatni orešček in sol, zalijemo z vodo in kuhamo dokler se riž ne zmehča in voda izpari. Postrežemo s parmezanom. 

Bučno meso in por...

Dsc_0003-1

Popražimo na olju...

Dsc_0006-1

Dodamo riž, popražimo, da postekleni...

Dsc_0008-1

Dodamo začimbe in zalijemo z vodo. Kuhamo, da se riž zmehča in voda izpari...

Dsc_0009-1

Postrežemo...

Dsc_0015-1

 

Dsc_0013-1

Dsc_0018-1

 

Dsc_0023-1

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar