PROSENA KAŠA NA MLEKU S SUHIMI SLIVAMI, BRUSNICAMI IN CIMETOM
Za zvečer, ko je mrzlo. Prosena kaša s cimetom, mmmm... Seveda z domačim mlekom iz mlekomata...
1 skodelica prosene kaše
pol litra mleka
pol skodelice namočenih suhih sliv in brusnic
ščep soli
cimet
*sladkor, med, agavin sirup, javorjev sirup...
Suhe slive in brusnice za nekaj ur namočimo v topli vodi. Nato jih odcedimo. V lonec stresemo proseno kašo in mleko, ter počasi kuhamo, da se kaša zmehča. Dodamo sladkor, ali kako drugo sladilo, ščep soli, cimet in pokuhamo, da se dobro zgosti. Lahko skuhamo popolnoma neslajeno in si potem sladi vsak sam na svojem krožniku.
Prosena kaša...
Namočene slive in brusnice... Zalijemo z mlekom, kuhamo, dodamo cimet, sol in sladila...Kuhamo do mehkega, da se zgosti...
Takole...
Ni komentarjev:
Objavite komentar