BUČNI KRUH S FETA SIROM
1 kg moke
1 zvitek svežega kvasa
sol
sladkor
500 g naribane jedilne buče
1 žlica kisle smetane
1 dl mlačnega mleka
mlačna voda
300 g narezanega feta sira
Nastavimo kvasni nastavek, kocko kvasa, dve žlički sladkorja in mlačno vodo pustimo, da se dvigne. Bučo očistimo in naribamo na drobno. Na dveh žlicah olja bučno meso popražimo, da se zmehča. Ohladimo. Zmešamo moko, kislo smetano, toplo mleko, kak deci olja, sol in mlačno vodo v voljno testo za kruh. Pustimo da vzhaja, potem primešamo prepraženo bučno meso in feta sir. Še enkrat vzhajamo, nadevamo v pomaščen pekač in premažemo z oljem. Pečemo na 200*c kako uro.
Kupila včeraj v Celovcu, ko sem v šoping centru zavila v Billo. Lepo odrezano, brez ostankov, cena korektna.
Naribamo...
Prepražimo na olju...
Dodamo masi za kruh, pa feta sir...
Vzhajamo...
Damo v naoljen pekač, naoljimo tudi kruh...
Pečen...
Takole...
Ni komentarjev:
Objavite komentar