petek, 28. oktober 2011

Bučni kruh s feta sirom

BUČNI KRUH S FETA SIROM

 

Dsc_00831

1 kg moke

1 zvitek svežega kvasa

sol

sladkor

500 g naribane jedilne buče

1 žlica kisle smetane

1 dl mlačnega mleka

mlačna voda

300 g narezanega feta sira

 

Nastavimo kvasni nastavek, kocko kvasa, dve žlički sladkorja in mlačno vodo pustimo, da se dvigne. Bučo očistimo in naribamo na drobno. Na dveh žlicah olja bučno meso popražimo, da se zmehča. Ohladimo. Zmešamo moko, kislo smetano, toplo mleko, kak deci olja, sol in mlačno vodo v voljno testo za kruh. Pustimo da vzhaja, potem primešamo prepraženo bučno meso in feta sir. Še enkrat vzhajamo, nadevamo v pomaščen pekač in premažemo z oljem. Pečemo na 200*c kako uro.

 

Kupila včeraj v Celovcu, ko sem v šoping centru zavila v Billo. Lepo odrezano, brez ostankov, cena korektna.

Dsc_00511

Naribamo...

Dsc_00521

Prepražimo na olju...

Dsc_00591

Dodamo masi za kruh, pa feta sir...

Dsc_00621

Vzhajamo...

Dsc_00631

Damo v naoljen pekač, naoljimo tudi kruh...

Dsc_00691

Pečen...

Dsc_00742

Takole...

Dsc_00761

 

Dsc_00811

 

Dsc_00831

 

Dsc_00851

 

Dsc_00941

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar