torek, 4. oktober 2011

Pašta fižol

PAŠTA FIŽOL

Ja, delam neko razliko med pašta fižol, kar je v mojem dojamanju redka fižolova mineštra, in fižolovo juho, ki pa je iz pasiranega fižola, gosta in veliko bolj bogata. Seveda, delala sem brez mesa, če komu paše, naj da noter kako klobaso, hrenavko ali kakšen kos prekajene svinjine. Luštna, lahka juhica, :  )

 

S2

 

2 skodelici kuhanega fižola, lahko je tudi iz pločevinke

1 paprika

1/2 čebule

manjši kos pora

3 stroki česna

2 kovorjeva lista

3 žlice paradižnikove mezge

majaron

bazlika

muškatni orešček

pest jajčnih testenin

olje

 

Na dveh žlicah olja prepražimo sesekljano čebulo, papriko, česen in por. Dodamo kuhan fižol, paradižnikovo mezgo, malo popražimo, zalijemo z vodo, dodamo pest jajčnih testenin in začimbe in kuhamo, da se testenine zmehčajo. 

 

narezana paprika, por, olupljen česen...

Dsc_0005-2

Kuhan fižol...

S12

Sesekljana čebula...

Dsc_0002-2

Popražimo čebulo, por, papriko in česen...

Dsc_0011-1
Dodamo fižol in paradižnikovo mezgo...

S11

Zalijemo z vodo, dodamo testenine, začimbe in kuhamo...

S10

Postrežemo...

S7

 

S2

 

S8

 

S5

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar