četrtek, 2. februar 2012

Jabolčna čežana z začimbami

JABOLČNA ČEŽANA Z ZAČIMBAMI

 

Malo modrenizirana, brez maščobe. Če je brez sladkorja je tudi fajn dietna sladica. :  )

 

Dsc_00482

 

1 kg jabolk

cimet

ingver - svež nariban za noht dimenzije

dve janeževi zvezdi

rjav sladkor - po želji

sok polovice limone

1 dl vode

 

Jabolka olupimo in narežemo na koščke. Podušimo jih skupja z vodo, cimetom po okusu, sokom polovice limone, naribanim ingverjem, janeževima zvezdama in sladkorjem po želji. Dušimo, dokler se jabolka ne zmehčajo in razpadejo. Postrežemo v skodelicah, kozarcih, s sladoledom. Lahko tudi ohlajeno.

 

Narezana in očiščena jabolka...

Dsc_0002-3

Nariban ingver...

Dsc_0003-2

Janeževe zvezde...

Dsc_0013
Dušimo z vodo in začimbami...

Dsc_00105

Postrežemo v lepih kozarcih... Lahko tudi ohlajeno...

Dsc_00383

 

Dsc_00393

 

Dsc_00472

 

Dsc_00454

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar