REPNA JOTA S FIŽOLOM (BREZ MESA) 4 osebe
1 kg kisle repe
1 čebula
5 žlic olja
3 žlice moke
sol
3 - 4 stroki česna
3 lovorjevi listi
bazilika
majaron
1/2 skodelice paradižnikove mezge
1 pločevinka fižola/1.5 skodelice kuhanega fižola
*** če kdo želi meso, ga lahko doda skupaj s kislo repo in kuha z juho normalno do konca
Čebulo nasekljamo, česen olupimo. Na olju popražimo čebulo, ko malce porjavi, dodamo moko, popražimo do rjavega, dodamo česen, lovorjeve liste in paradižnikovo mezgo. Premešamo, dodamo kislo repo, zalijemo s kakim litrom vode, solimo, dodamo začimbe in kuhamo kakih 30 min na zmernem ognju, da se repa zmehča. Dodamo kuhan fižol, lahko tistega iz pločevinke, kuhamo še kakih deset minut. Postrežemo z dobrim kruhom.
*** če kdo želi meso, ga lahko doda skupaj s kislo repo in kuha z juho normalno do konca
Nasekljana čebula...
Česen, lovorjevi listi...
Popražimo čebulo na olju, dodamo moko...
Takole...
Zarumenimo... dodamo česen in lovorjeve liste...
Dodamo paradižnikovo mezgo...
Potem pa kislo repo in zalijemo s kakim litrom vode...
Dodamo majaron, baziliko, sol... Kuhamo kake pol ure...
Dodamo fižol...
Takole...
Kuhamo še nekaj časa...
Postrežemo s kruhom...
Ni komentarjev:
Objavite komentar