torek, 14. februar 2012

Valentinova sladica

VALENTINOVA SLADICA - lešnikovi srčki z mascarpone - teranovo kremo in borovničevim prelivom

 

Dsc_00684

 

Lešnikovi srčki


100 g bele moke

150 g masla

150 g rjavega sladkorja

4 jajca

150 g mletih orehov

ščep soli

žličko pecilnega praška

 

V posodi zmešamo moko, pecilni praše, sol in mlete lešnike. Pečico segrejemo na 180*c. Ločimo rumenjake in beljake. Stepemo beljake v kompakten sneg. Penasto umešamo zmehčano maslo in sladkor, nato pa dodamo rumenjake. Dobro zmešamo. Postopoma dodajamo beljake, nato pa še moko z mletimi lešniki. Maso enakomerno namažemo na peki papir. Kak 1.5 cm visoko. Pečemo kakih 10 - 15 min na 180*c. Pečeno ohladimo. Z modelčkom izrežemo srčke.

Maslo in sladkor...

Dsc_00075

Dodamo rumenjake...

Dsc_00085

Dobro zmešamo...

Dsc_00094

Sneg iz beljakov...

Dsc_00106

Postopoma vmešavamo v rumenjakovo maso...

Dsc_00125

Takole...

Dsc_00164

Takole...

Dsc_00172

Postopoma vmešavamo moko, mlete lešnike, pecilni in sol...

Dsc_00204

Takole...

Dsc_00235

Maso enakomerno razporedimo po pekaču, obloženim s peki papirjem...

Dsc_00253

Izrežemo srčke...

Dsc_00493

Takole...

Dsc_00511

 

Borovničevo teranov preliv

 

100 g zamrznjenih borovnic

taranov liker

sladkor

1 žlica gustina

Borovnice odmrznemo, jih sedrejeno v kozici, dodamo sladkor po okusu in teranov liker. Vse skupaj zgostimo z žlico gustina, ki smo jo prej zmešali z mrzlo vodo.

 

Dsc_00534

 

Krema iz moscarponeja s teranovim likerjem

 

200 ml sladke smetane za stepanje

250 g mascarpone sira

vanilijev sladkor po okusu

teranov liker po okusu

 

Stepemo sladko smetano s sladkorjem. Dodamo mascarpone, po žlicah in mešamo, nato hitro še teranov liker, dobro premešamo in maso postavimo v hladilnik, da se okusi povežejo. 

 

Dsc_00343

 

Dsc_00324

 

Dsc_00563

 

Dsc_00665

 

Dsc_00644

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar