VALENTINOVA SLADICA - lešnikovi srčki z mascarpone - teranovo kremo in borovničevim prelivom
Lešnikovi srčki
100 g bele moke
150 g masla
150 g rjavega sladkorja
4 jajca
150 g mletih orehov
ščep soli
žličko pecilnega praška
V posodi zmešamo moko, pecilni praše, sol in mlete lešnike. Pečico segrejemo na 180*c. Ločimo rumenjake in beljake. Stepemo beljake v kompakten sneg. Penasto umešamo zmehčano maslo in sladkor, nato pa dodamo rumenjake. Dobro zmešamo. Postopoma dodajamo beljake, nato pa še moko z mletimi lešniki. Maso enakomerno namažemo na peki papir. Kak 1.5 cm visoko. Pečemo kakih 10 - 15 min na 180*c. Pečeno ohladimo. Z modelčkom izrežemo srčke.
Maslo in sladkor...
Dodamo rumenjake...
Dobro zmešamo...
Sneg iz beljakov...
Postopoma vmešavamo v rumenjakovo maso...
Takole...
Takole...
Postopoma vmešavamo moko, mlete lešnike, pecilni in sol...
Takole...
Maso enakomerno razporedimo po pekaču, obloženim s peki papirjem...
Izrežemo srčke...
Takole...
Borovničevo teranov preliv
100 g zamrznjenih borovnic
taranov liker
sladkor
1 žlica gustina
Borovnice odmrznemo, jih sedrejeno v kozici, dodamo sladkor po okusu in teranov liker. Vse skupaj zgostimo z žlico gustina, ki smo jo prej zmešali z mrzlo vodo.
Krema iz moscarponeja s teranovim likerjem
200 ml sladke smetane za stepanje
250 g mascarpone sira
vanilijev sladkor po okusu
teranov liker po okusu
Stepemo sladko smetano s sladkorjem. Dodamo mascarpone, po žlicah in mešamo, nato hitro še teranov liker, dobro premešamo in maso postavimo v hladilnik, da se okusi povežejo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar