petek, 24. februar 2012

Falafel - polpeti iz čičerike

FALAFEL - POLPETI IZ ČIČERIKE

 

Polpeti iz surove, namočene čičerike. Veganski. 

 

Dsc_00305

 

400 g suhe čičerike

2 korenja

1/2 rdeče čebule

1 manjši por

3 - 4 stroke česna

svež koriander po okusu (če ni svežega, pa vloženega)

sol

olje

 

Čičeriko namočimo za 24 ur, lahko tudi več, za dan in pol, do dva dni. Tudi, če začne kaliti, ni nič narobe. Vodo vmes menjamo. Namočeno čičeriko zmešamo v mešalniku, zelo na drobno. Nasekljamo čebulo, por, česen, naribano korenje in sol. Koriander nasekljamo na drobne koščke, ali pa dodamo dve do tri žlice vloženega koriandra. Vse skupaj dobro zmešamo. V ponvi segrejemo za prst debelo olja. Z rokami oblikujemo polpete in jih damo na vroče olje v ponvi. Pečemo na majhnem ognju, da porjavijo z obeh strani. (počasi in pazljivo zapečti, saj moramo zmehčati surovo stročnico). Odcedimo na papirnati brisači in postrežemo s solato, jogurtovim prelivom, pečeno zelenjavo...

 

Sestavine za maso...

Dsc_00034

Dodamo koriander...

Dsc_00057

Dobro zmešamo...

Dsc_00083

Oblikujemo polpetke...

Dsc_00135

Popečemo jih na vročem olju, počasi, z obeh strani...

Dsc_00114

Takole...

Dsc_00163

 

Dsc_00274

 

Dsc_00303

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar