sreda, 22. februar 2012

Žepki z domačim kislim mlekom - brez jajc

ŽEPKI Z DOMAČIM KISLIM MLEKOM - brez jajc

 

Dsc_00711

 

500 g moke

*2,5 dl domačega kislega mleka

300 g kokosove maščobe

domača marmelada za nadev

mlet sladkor za posip

 

Moko, kokosovo maščobo in kislo mleko zmešamov voljno testo. Na pomokani površini ga razvaljamo na pol cm debelo, s kozarcem ali pa izrezovalcem za piškote izrežemo kroge, na sredimo damo marmelado in jih prepognemo na pol. Zapremo jih s pritiski vilice na rob.

Pečemo na 175*c kakih 7 - 10 min.

Žepke ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu.

 

*Kislo mleko lahko naredimo doma iz mleka, ki ga kupimo na mlekomatu.

 

Sestavine za testo: moka, kislo mleko in kokosovo maslo...

Dsc_00524

Naredimo testo...

Dsc_00572

Izrežemo kroge, na sredimo damo marmelado...

Dsc_00605
Zapognemo...

Dsc_00588

Zapremo z vilicami...

Dsc_00594

 

Dsc_00622

Posujemo z mletim sladkorjem...

Dsc_00655

 

Dsc_00716

 

Dsc_00773

 

Dsc_00723

 

Dsc_00717

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar