sobota, 13. avgust 2011

Bučkine polpete

BUČKINE POLPETE

 

Dsc_0063-2

 

2 bučki

2 jajci

šopek peteršilja

šopek bazilike

sol

olje

poper

muškatni orešček

drobtine

 

Bučke očistimo in naribamo. Dodamo jajci, drebono sesekljan peteršilj in baziliko, začimbe, sol in toliko drobtin, da zamesimo maso, iz katere bomo oblikovali polpete. Polpete položimo v naoljeno ponev in na zmernem ognju pečemo z obeh strani, dokler ne porjavijo. Pečemo jih počasi, ne preveč na hitro. Odcedimo na papirnati brisači in ponudimo s prilogo ali solato.

Naribane bučke...

Dsc_0023-1

Peteršilj in bazilika...

Dsc_0025-1

Vse sestavine, dodamo še drobtine in zamesimo maso...

Dsc_0026-1

Takole...

Dsc_0028-1

Popečemo na olju...

Dsc_0058-2

Takole...

Dsc_0059-2

Pečeni, :  )

Dsc_0062-2

 

Dsc_0063-2

 

Dsc_0068-2

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar