sreda, 17. avgust 2011

Polnozrnate jabolčne miške z bučnim oljem

POLNOZRNATE JABOLČNE MIŠKE Z BUČNIM OLJEM

Posebna ideja, poseben okus. Je pa res, da me je navdušila Sara Domjan, ko mi je zadnjič omenila,d a ne naredila biskvit z bučnim oljem. Super, meni so danes prišle na misel miške, jabolčne, ker so bila jabolka za porabit, slajene pa samo z medom. Čudovit okus je vsega skupaj, res...

 

Dsc_00753

 

jabolka, dve, tri, narezana na majhne koščke

2 jajci

5 - 7 žlic medu

2 žlici kisle smetane

5 žlic bučnega olja

mleko

polnozrnata moka

ščep soli

olje

 

Jabolka, lahko stara, zgubana, neugledna, ki visijo kje v kotu, olupimo, ošistimo semenja in narežemo na majhne koščke. Zmešamo z dvemi jajci, žlico kisle smetane, bučnim oljem, mlekom in moko, vsaj kakih 300 g jo je bilo po moje. Dodamo ščep soli in med po okusu. Zmešamo vse skupaj v gosto maso, kot za šmorn. Naoljimo ponev, naj bo olja za kak prst debelo in vanj nalagamo z žlico manjše kupčke, ki jih sploščimo in poravnamo. Pečemo na zmernem ognju z obeh strani. Ko so pečene, jih odcedimo na papirnati krpi in ponudimo z dobro marmelado ali džemom. Lahko jih zgolj prelijemo z medom, lahko ponudimo poleg kislo smetano ali skuto. 

 

Narezana jabolka...

Dsc_00593

Zmešamo z ostalimi sestavinami in moko...

Dsc_00625

Takole...

Dsc_00661

V ponev nadevamo kupčke in pečemo...

Dsc_00672

Takole...

Dsc_00708

Postrežemo...

Dsc_00734

 

Dsc_00752

 

Dsc_00773

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar