POLNOZRNATE JABOLČNE MIŠKE Z BUČNIM OLJEM
Posebna ideja, poseben okus. Je pa res, da me je navdušila Sara Domjan, ko mi je zadnjič omenila,d a ne naredila biskvit z bučnim oljem. Super, meni so danes prišle na misel miške, jabolčne, ker so bila jabolka za porabit, slajene pa samo z medom. Čudovit okus je vsega skupaj, res...
jabolka, dve, tri, narezana na majhne koščke
2 jajci
5 - 7 žlic medu
2 žlici kisle smetane
5 žlic bučnega olja
mleko
polnozrnata moka
ščep soli
olje
Jabolka, lahko stara, zgubana, neugledna, ki visijo kje v kotu, olupimo, ošistimo semenja in narežemo na majhne koščke. Zmešamo z dvemi jajci, žlico kisle smetane, bučnim oljem, mlekom in moko, vsaj kakih 300 g jo je bilo po moje. Dodamo ščep soli in med po okusu. Zmešamo vse skupaj v gosto maso, kot za šmorn. Naoljimo ponev, naj bo olja za kak prst debelo in vanj nalagamo z žlico manjše kupčke, ki jih sploščimo in poravnamo. Pečemo na zmernem ognju z obeh strani. Ko so pečene, jih odcedimo na papirnati krpi in ponudimo z dobro marmelado ali džemom. Lahko jih zgolj prelijemo z medom, lahko ponudimo poleg kislo smetano ali skuto.
Narezana jabolka...
Zmešamo z ostalimi sestavinami in moko...
Takole...
V ponev nadevamo kupčke in pečemo...
Takole...
Postrežemo...
Ni komentarjev:
Objavite komentar