sreda, 31. avgust 2011

Lignji v solati z artičokami in sušenimi paradižniki

LIGNJI V SOLATI Z ARTIČOKAMI IN SUŠENIMI PARADIŽNIKI predjed za 4

Predjed pred ribami, mmmm...

 

Dsc_00822

500 g svežih, očiščenih lignjev

100 g artičok, vloženih v olju

100 g sušenih paradižnikov, vloženih v olju

poper

kis

sol

olje

 

Lignje na olju popečemo, toliko, da izhlapi vsa voda. Ohladimo in jih narežemo na kolobarje. Sušene paradižnike in artičoke narežemo, dodamo k lignjem, popramo, solimo, zalijemo s kisem in mariniramo v hladilniku nekaj ur, če je le možno, pa čez noč, da se okusi povežejo. Postrežemo samostojno, kot predjed. 

Fotografirano na ročno izdelanem in poslikanem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456

Lignji...

Dsc_0145

Popečemo jih na vročem olju...

Dsc_0146

Takole...

Dsc_00137

Ohladimo...

Dsc_0153

Narežemo, narežemo tudi paradižnike in artičoke...

Dsc_00326

Zabelimo z kisom in soljo, premešamo... Dodamo poper...

Dsc_00346

Postrežemo dobro ohlajeno...

Dsc_00825

 

Dsc_00802

 

Dsc_00733

 

Fotografirano na ročno izdelanem in poslikanem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar