LIGNJI V SOLATI Z ARTIČOKAMI IN SUŠENIMI PARADIŽNIKI predjed za 4
Predjed pred ribami, mmmm...
500 g svežih, očiščenih lignjev
100 g artičok, vloženih v olju
100 g sušenih paradižnikov, vloženih v olju
poper
kis
sol
olje
Lignje na olju popečemo, toliko, da izhlapi vsa voda. Ohladimo in jih narežemo na kolobarje. Sušene paradižnike in artičoke narežemo, dodamo k lignjem, popramo, solimo, zalijemo s kisem in mariniramo v hladilniku nekaj ur, če je le možno, pa čez noč, da se okusi povežejo. Postrežemo samostojno, kot predjed.
Fotografirano na ročno izdelanem in poslikanem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456
Lignji...
Popečemo jih na vročem olju...
Takole...
Ohladimo...
Narežemo, narežemo tudi paradižnike in artičoke...
Zabelimo z kisom in soljo, premešamo... Dodamo poper...
Postrežemo dobro ohlajeno...
Fotografirano na ročno izdelanem in poslikanem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456
Ni komentarjev:
Objavite komentar