torek, 30. avgust 2011

Pečene ribe z žajbljem

PEČENE RIBE Z ŽAJBLJEM 2 osebi

Seveda. Kaj se dobi zdajle na primorskih vrtovih... S sabo sem s Krasa prinesla vrečko začimb, danes zjutraj, torej sem hitro letela še po ribe... Krasna kombinacija je tole, z žajbljem, :  ) 

 

Dsc_00188


2 oradi (očiščeni)

sol

olje

svež žajbelj

dva sveža lovorjeva lista

rezine limone

 

Oradi nasolimo z obeh strani, malo pa tudi v notranjosti. Po dva lista žajblja damo v notranjost vsake ribe in jih popečemo na vroči, naoljeni ponvi, kako minuto dve, zmanjšamo ogenj in počasi pečemo še deset minut na vsaki strani. Ribo počasi obrnemo in pečemo še na drugi strani.Sama imam rada hrustljavo zapečene ribe, torej zapečem, da dobijo rjavo skorjico. V ponev damo še nekaj listov žajblja in dva lista lovorjevega grma. Postrežemo s poljubno prilogo, solato, okrasimo z rezinami limone in svežimi žajbljevimi listi. 

 

 

Dsc_00027

 

Dsc_00087

 

Dsc_00045

 

Dsc_00074

 

Dsc_00098

 

Dsc_00172

 

Dsc_00185

 

Dsc_00257

 

 

 

 

 

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar