PEČENE RIBE Z ŽAJBLJEM 2 osebi
Seveda. Kaj se dobi zdajle na primorskih vrtovih... S sabo sem s Krasa prinesla vrečko začimb, danes zjutraj, torej sem hitro letela še po ribe... Krasna kombinacija je tole, z žajbljem, : )
2 oradi (očiščeni)
sol
olje
svež žajbelj
dva sveža lovorjeva lista
rezine limone
Oradi nasolimo z obeh strani, malo pa tudi v notranjosti. Po dva lista žajblja damo v notranjost vsake ribe in jih popečemo na vroči, naoljeni ponvi, kako minuto dve, zmanjšamo ogenj in počasi pečemo še deset minut na vsaki strani. Ribo počasi obrnemo in pečemo še na drugi strani.Sama imam rada hrustljavo zapečene ribe, torej zapečem, da dobijo rjavo skorjico. V ponev damo še nekaj listov žajblja in dva lista lovorjevega grma. Postrežemo s poljubno prilogo, solato, okrasimo z rezinami limone in svežimi žajbljevimi listi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar