torek, 30. avgust 2011

Pečena zelenjava z ajdovo kašo za prilogo

PEČENA ZELENJAVA Z AJDOVO KAŠO ZA PRILOGO


Dsc_0053-1

 

2 papriki, različnih barv

1/2 melancana

1 manjša bučka, kakršnakoli, sama sem dala patišon, torej je olupljena

sol

olje

 

Kuhana ajdova kaša. (pripravimo jo tako, da jo skuhamo v vrelem, slanem kropu, dokler se ne zmehča).

 

Zelenjavo očistimo in narežemo na majhne koščke. Melancan in bučko popražimo na vročem olju. Olja naj bo kar veliko, saj ga melancan vpije vase. Prepražimo da porjavi, dodamo papriko in pražimo, da še ta porjavi in se zmehča. Ponudimo z ajdovo kašo. Če želimo izdatnejše kosilo, posujemo s parmezan sirom ali feto... 

 

 

Dsc_0021-1

 

Dsc_0023-1

 

Dsc_0029-1

 

Dsc_0031

 

Dsc_0032

 

Dsc_0035

 

Dsc_0047

 

Dsc_0041

 

Dsc_0053-1

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar