SVEŽ SIR S SIVKINO AROMO, PRELIT Z MEDOM
Super uporabno, pa res, malo drugačna aroma, če se pozabi kak liter mleka v hladilniku kak dan preveč, pa ga je treba porabit. Sploh iz mlekomata. Je pa tole super dobra zadeva za zdravo malico, zajtrk, večerjo.
liter domačega mleka, lahko iz mlekomata
žlica kisa ali limoninega soka
velika žlica sivkinih cvetov za uživanje
Mleko zavremo na ognju, dodamo žlico kisa ali limoninega soka in vanj potopimo refuzo, napolnjeno s sivkinimi cvetovi. Pustimo, da se ohladi, nekaj ur. Refuzo odstranimo, sir, ki je nastal, precedimo v gostem cedilu. (dobili smo tudi sirotko, z okusom po sivki in jo lahko uporabimo za kak napitek, sadni, sladoledni). Sir dobro odcedimo, prestavimo na krožnik in serviramo z domačim medom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar