četrtek, 18. avgust 2011

Svež sir s sivkino aromo, prelit z medom

SVEŽ SIR S SIVKINO AROMO, PRELIT Z MEDOM

Super uporabno, pa res, malo drugačna aroma, če se pozabi kak liter mleka v hladilniku kak dan preveč, pa ga je treba porabit. Sploh iz mlekomata. Je pa tole super dobra zadeva za zdravo malico, zajtrk, večerjo.

 

Dsc_00141

liter domačega mleka, lahko iz mlekomata

žlica kisa ali limoninega soka

velika žlica sivkinih cvetov za uživanje

 

Mleko zavremo na ognju, dodamo žlico kisa ali limoninega soka in vanj potopimo refuzo, napolnjeno s sivkinimi cvetovi. Pustimo, da se ohladi, nekaj ur. Refuzo odstranimo, sir, ki je nastal, precedimo v gostem cedilu. (dobili smo tudi sirotko, z okusom po sivki in jo lahko uporabimo za kak napitek, sadni, sladoledni). Sir dobro odcedimo, prestavimo na krožnik in serviramo z domačim medom. 

 

Dsc_00027

 

Dsc_00048

 

Dsc_000511

 

Dsc_00043

 

Dsc_00026

 

Dsc_00144

 

Dsc_00171

 

Dsc_00195

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar