sobota, 21. julij 2012

Nevzhajan ploščat kruh z žafranom in harisso

NEVZHAJAN PLOŠČAT KRUH Z ŽAFRANOM IN HARISSO

 

Dsc_01413

 

cca 250 g moke

1 zavitek suhega kvasa

1 žlička mletega žafrana

1 žlička harissa mešanice, lahko uporabite čilije, pekoče

sol

3 žlice olivnega olja

vroča voda, da zamesimo testo

 

Vse sestavine na hitro zamesimo v kompaktno testo. Ne vzhajamo, pač pa vsak košček testa v rokah sploščimo in oblikujemo in popečemo na vroči ponvi (brez maščobe). Popečemo na obeh straneh, da porjavijo, pa ne na najmočnejšem ognju.

Postreženi so s humusem, recept je tukaj: http://lidijad.posterous.com/humus

 

Sestavine za testo: moka, žafran, harissa, sol, olivno olje in suh kvas, manjka še voda...

Dsc_01003

Suh kvas...

Dsc_00962

Zamesimo testo...

Dsc_01013

Takole...

Dsc_01104

Oblikujemo majhne ploščate hlebčke med dlanmi...

Dsc_01134

Popečemo jih v suhi ponvi, brez maščobe...

Dsc_01112

Takole...

Dsc_01192

Pečeni zgledajo takole...

Dsc_01224

 

Dsc_01261

Postreženo s humusem...

Dsc_01412

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar