KEBBE - po arabsko in vegetarijansko
No, kakor sem prebirala kako gre tale kebbe. V mesno maso se vmeša pasto iz bulgurja. Bulgur je drobljena pšenica. Pasta pa postane zelo lepljiva, tako da meso poveže v neko kompaktno maso, v katero se nadeva nadev, peče kot kroglice, v okrogli, torpedasti obliki ali pa zgolj kot pito. No, sama sem ubrala vegetarijasnko varianto in sem bulgur pasto vmešala v pire korompir. In tale pita je bila res slastna. Okus melancanov, slane čebule, orehov pin krompirja je bil prava poezija.
Ker je recept malce kompleksnejši, je podan zgolj za orientacijo. Količine prilagodite sebi.
Pire krompir, po želji, treba je napolnit pekač 2 x z njim
rezine popečenih melancanov kaka 2 bosta dovolj
popečena čebula na olju, 2 čebuli
popečeni nasekljani orehi, po želji
3 žlice bulgur-ja
sol
olje
*mleti pekoči čiliji* za posip, lahko je naadna rdeča mleta paprika
- Krompir skuhamo v slenem kropu in ga pretlačimo.
- Rezine melancan popečemo na olju.
- Čebulo narežemo na rezine in jo popečemo na olju, solimo.
- Nasekljane orehe na hitro popražimo v suhi ponvi.
- Bulgur v mešalniku z žlico ali dvema vode zmešamo v gladko pasto.
Pasto iz bulgurja vmešamo v pire krompir. Polovico jo razdelimo po pekaču. Na to damo rezine melancan, popraženo čebulo, popražene orehe, čez pa še polovico preostale krompirjeve mase. Posujemo z mletim čilijem ali papriko v prahu in zapečemo v pečici, dokler zgornja plast rahlo ne porjavi.
Čebula...
Nasekljani orehi...
Bulgur...
Popražena čebula...
Popražene rezine melanca...
Bulgur pasta...
Bulgur pasto vmešamo v krompirjev pire...
Takole...
Krompir razporedimo po pekaču, nanj rezine melancan...
Čebulo...
Nato še orehe...
Pokrijemo z drugo plastjo krompirja...
Posujemo s čilijem v prahu ali mleto rdečo papriko...
Zapečemo...
Takole...
Ni komentarjev:
Objavite komentar