PEČEN KROMPIR - po arabsko 4 osebe
1 kg mladega krompirja
1 rdeča paprika
1 čebula
1 skodelica zelenih izkoščičenih oliv
2 stroka česna
3 lovorjevi listi
1 žlica ingverja v prahu
1 žlica cimeta
1 žlica kumine
1 žlica mletega žafrana
1 žlica rdeče (pekoče) paprike
3 žlice olja
voda
Krompir očistimo in narežemo na rezine. Če je mlad, ga ni potrebno lupiti. Čebulo narežemo na rezine, papriko tudi. Čebulo in stroka česna popražimo na treh žlicah olja, da malce porumeni, hitro dodamo krompir, začimbe, papriko, olive, dobro premešamo, solimo, prilijemo kak dl vode, pokrijemo in dušimo. Vmes premešamo, na koncu pa odstranimo pokrovko in zapečemo z vseh strani.
Krompir...
Narežemo ga na rezine...
Olive...
Paprike, čebula, česen...
Začimbe: žafran v prahu, mleta pekoča paprika, mlet ingver, mleta kumina, lovojevi listi...
Popražimo čebulo in česen, da porjavi...
Dodamo krompir, začimbe...
Papriko, olive, premešamo, dodamo malo vode in pokrito dušimo...
Takole...
Ni komentarjev:
Objavite komentar