PICA PO ARABSKO
No, spet zgolj ideja. Pica po arabsko. Zelenjava, orehi. Lahko bi dala celo mandlje, pa sem imela zadnjo skodelico domačih bio orehov. Super pica je bila, moj hani je rekel, zelo drzna kombinacija pa zelo dobro izpade vse skupaj.
Testo za pico (moka, suh kvas, sol, malo olja in topla voda)
rezine popečenih melancan
1 rdeča prepražena čebula
1 skodelica paradižnikove mezge, zmešamo jo s soljo in origanom
1 skodelica narezanih češnjevih paradižnikov
mozzarella sir/lahko je kakšen drug
skodelica nasekljanih orehov
Melancane narežemo na cm debele rezine in jih popečemo na olju. Ko končamo, v isti ponvi na olju prepražimo na kolobarje narezano rdečo čebulo, ki jo tudi solimo. Češnjeve paradižnike narežemo na rezine, orehe nasekljamo. Paradižnikovo mezgo zmešamo s soljo in origanom (če kupimo tako, da nima ničesar noter), mozarella sir narežemo na tanke rezine.
Zamesimo voljno testo, ki ga kar takoj oblikujemo v hlebčke, ki jih sploščimo in razprostremo po pekaču. Začnemo s paradižnikovo mezgo, mozzarella sirom, rezinami melancan, prepraženo čebulo, nadaljujemo z rezinami češnjevih paradižnikov in končamo z nasekljanimi orehi.
Pečemo v pečici na cca 200*c, dokler ne porjavijo.
Testo...
Mozzarella sir
Popečeni melancani...
Narezani češnjevi paradižniki...
Nasekljani orehi...
Rdeča čebula...
Prepražena rdeča čebula...
Paradižikova mezga...
Na testo namažemo mezgo...
Gor damo mozarella sir...
Čez melancane in prepraženo čebulo...
Pa orehe...
Pečena zgleda takole...
Pa še razrezana...
Čisto nič arabsko, še malo rukole...
Ni komentarjev:
Objavite komentar