petek, 27. julij 2012

Pica po arabsko

PICA PO ARABSKO

 

No, spet zgolj ideja. Pica po arabsko. Zelenjava, orehi. Lahko bi dala celo mandlje, pa sem imela zadnjo skodelico domačih bio orehov. Super pica je bila, moj hani je rekel, zelo drzna kombinacija pa zelo dobro izpade vse skupaj. 

 

 

Dsc_00567

Testo za pico (moka, suh kvas, sol, malo olja in topla voda)

 

rezine popečenih melancan

1 rdeča prepražena čebula

1 skodelica paradižnikove mezge, zmešamo jo s soljo in origanom

1 skodelica narezanih češnjevih paradižnikov

mozzarella sir/lahko je kakšen drug

skodelica nasekljanih orehov

 

Melancane narežemo na cm debele rezine in jih popečemo na olju. Ko končamo, v isti ponvi na olju prepražimo na kolobarje narezano rdečo čebulo, ki jo tudi solimo. Češnjeve paradižnike narežemo na rezine, orehe nasekljamo. Paradižnikovo mezgo zmešamo s soljo in origanom (če kupimo tako, da nima ničesar noter), mozarella sir narežemo na tanke rezine. 

Zamesimo voljno testo, ki ga kar takoj oblikujemo v hlebčke, ki jih sploščimo in razprostremo po pekaču. Začnemo s paradižnikovo mezgo, mozzarella sirom, rezinami melancan, prepraženo čebulo, nadaljujemo z rezinami češnjevih paradižnikov in končamo z nasekljanimi orehi.

Pečemo v pečici na cca 200*c, dokler ne porjavijo.

 

Testo...

Dsc_00218

Mozzarella sir

Dsc_0024-1

Popečeni melancani...

Dsc_00175

Narezani češnjevi paradižniki...

Dsc_000710

Nasekljani orehi...

Dsc_00098

Rdeča čebula...

Dsc_00118

Prepražena rdeča čebula...

Dsc_001311

Paradižikova mezga...

Dsc_00204

Na testo namažemo mezgo...

Dsc_00224

Gor damo mozarella sir...

Dsc_00239

Čez melancane in prepraženo čebulo...

Dsc_00266

Pa orehe...

Dsc_00299

Pečena zgleda takole...

Dsc_00417

Pa še razrezana...

Dsc_00514

 

Dsc_00448

 

Dsc_0053catc7blm

 

Dsc_00565

Čisto nič arabsko, še malo rukole...

Dsc_00584

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar